Cum să-ți amenajezi biroul de acasă?

Cum să-ți amenajezi biroul de acasă

Amenajează biroul de acasă în 6 pași simpli! Cum aranjezi camera sa lucrezi remote în spațiul confortabil de acasă? Lucrează online din biroul de acasă.

Biroul de acasă a devenit o chestiune normală pentru cei care lucrează remote. Pentru freelanceri sau creativi acest lucru era o obișnuință deja, însă acum s-a generalizat pentru mai multe activități. Pentru munca de acasă este necesar ca să ai măcar un spațiu separat de lucru, dacă nu o cameră dedicată. Lucrul remote pe termen lung se poate întrepătrunde cu viața personală și de aceea spațiul de muncă trebuie special delimitat. Cât timp petreci în biroul de acasă trebuie să ai o senzație de deconectare de la spațiul personal și să te poți focusa pe taskurile zilei.

„Construiește-ți propriile tale visuri sau altcineva te va angaja ca să le construiești pe ale sale.”

Farrah Gray

Biroul de acasă are nevoie de câteva piese de mobilier cheie pentru a avea o armonie în timpul lucrului remote. Spațiul amenajat trebuie să fie unul care sa-ți facă plăcere în timpul lucrului de la distanță pentru a avea productivitate. Un birou amenajat cu mobilier nou și plăcut va face ca lucrul să fie mai ușor. Biroul de acasă trebuie să fie practic și să fie păstrat cât mai ordonat pentru a atrage energiile pozitive. Pentru a avea cel mai confortabil birou de acasă ai nevoie de câteva piese de mobilier care să te ajute în privința productivității.

Cum să-ți amenajezi biroul de acasă?

Mai jos ai piesele de mobilier pe care este neapărat necesar să le ai atunci când amenajezi biroul de acasă. Sunt 6 pași simpli care se pot face imediat, cu o comandă la 2-3 click-uri distanță. Investește în tine și în armonia ta pentru a putea duce munca mai departe într-un spațiu de lucru Zen! Biroul de acasă este un spațiu creativ care necesită productivitate, dar în același timp amenajarea acestuia este o reflexie a personalității și trebuie să-l customizezi după bunul plac.

1. Masa de birou

Biroul efectiv sau masa de birou este locul unde petreci cea mai mare proporție din timpul de lucru. Ai nevoie de un birou solid care să susțină un laptop, un PC și alte lucruri necesare pentru muncă. Pentru că masa de lucru este locul unde stai cel mai mult, alege ceva frumos și deosebit astfel încât să-ți facă plăcere să stai la birou.

Birou reglabil pe înălțime

Birou cu înălțime reglabilă electric Ergoplus
Birou cu înălțime reglabilă electric Ergoplus

Biroul reglabil pe înălțime (standing desk) are o utilitate enormă pentru că poți să-l ajustezi în funcție de poziția pe care o ai la birou sau poți pur și simplu să-l ridici la maxim pentru a lucra din picioare. Acest tip de birou este la foarte mare căutare în zilele noastre pentru cei care lucrează de acasă pentru că poți să schimbi poziția din șezut în picioare și pui sângele în mișcare. Din moment ce lucrezi de acasă și nu mai faci nici măcar drumul până la companie, atunci ai o tendință de sedentarism. Este cea mai bună variantă de birou pentru lucrul de acasă.


Vezi și articolul: Cele mai bune birouri reglabile pe înălțime


Birou din pal și metal
Birou din pal și metal

Acest birou este unul solid cu un design modern pentru oameni care au nevoie ca masa de lucru să arate ca un birou adevărat. În spațiul de lucru totul trebuie să aibă rost și să inspire productivitate, iar acest birou are tot ce îți trebuie din punct de vedere al aspectului.


Birou Actona Estelle
Birou Actona Estelle

Biroul Actona Estelle este ce ai nevoie uneori, doar de o masă de lucru minimalistă dar care în același timp să aibă ceva aparte. Acest birou combină aceste două lucruri și tu trebuie doar să te concentrezi la munca pe care o ai de făcut.


Vezi și articolul: Cele mai bune birouri / mese de birou


2. Scaun de birou

Scaunul de birou este al doilea cel mai important mobilier din spațiul de birou de acasă deoarece aici șezi mult și bine. Asta dacă nu ai un birou reglabil și din când în când mai lucrezi din picioare. Scaunul de birou trebuie să fie unul de calitate și să-ți ofere confortul necesar pentru a te putea concentra pe muncă. Este necesar ca acesta să aibă posibilitatea de a fi reglat în mai multe poziții pentru o bună postură și să ofere suport lombar și pentru cap.

Scaun de birou directorial

Scaun de birou directorial Desmond
Scaun de birou directorial Desmond

Scaunul de birou tip directorial este cea mai bună variantă pe care o poți alege pentru că oferă cel mai bun confort pe timpul șederii la birou. Acesta vine cu cea mai confortabilă construcție și oferă suport lombar sau cap. Totodată sunt ajustabile astfel încât să găsești cea mai bună poziție de stat la birou.


Scaun de birou de gaming

Scaun de gaming Asus ROG Chariot Core
Scaun de gaming Asus ROG Chariot Core

Scaunul de birou de gaming deși are ca target persoanele care sunt pasionate de jocuri video, acestea au o conformație foarte bună pentru timp îndelungat la birou. Sunt reglabile pe toate părțile, au suport lombar și pentru cap, iar peste toate sunt foarte rezistente. Este o variantă bună de luat în calcul pentru persoanele tinere, dar nu numai dacă nu ai nicio problemă cu designul.


Scaun de birou cu sprijin pe genunchi

Scaun de birou cu sprijin pe genunchi AIX
Scaun de birou cu sprijin pe genunchi AIX

Scaunul de birou cu sprijin pe genunchi este un scaun suplimentar pe care trebuie neapărat să-l ai. Adică îți trebuie unul normal și apoi acesta. Este un model excelent pentru că datorită construcției te forțează să ai un spate drept. Sprijinul se împarte pe cele două perne pentru fund și genunchi. Astfel ai o poziție bună la birou și nu te mai doare spatele. Nu este un scaun pe care să stai permanent și trebuie să alternezi cu cel normal.


Vezi și articolul: Cele mai bune scaune de birou


3. Bibliotecă sau rafturi

Bibliotecile și rafturile trebuie să fie prezente în biroul de acasă pentru a depozita cărți, documente, obiecte personale sau decorative. În Feng Shui este necesar ca să ai câteva decorațiuni și obiecte personale pentru a atrage și menține energia pozitivă la lucru. De asemenea acestea pot fi un fundal excelent pentru întâlnirile online deoarece fiecare vine cu un strop de creativitate în ceea ce privește raftul personal.

Bibliotecă Retro - The Beds
Bibliotecă Retro – The Beds

Bibliotecă Nordic
Bibliotecă Nordic

Bibliotecă TemaHome London

Bibliotecă TemaHome London
Bibliotecă TemaHome London

4. Canapea fixă

Canapelele pot fi prezente în camera de birou de acasă pentru că uneori ai nevoie de un pic de odihnă și să-ți tragi sufletul. Mai bine stai jumătate de oră pe canapeaua din birou decât să ieși în living și să te deconectezi de la energia de lucru. Dacă ești genul care poate să tragă și un pui de somn rapid, atunci fă-o. Eu personal nu am această abilitate de a adormi instant și să ma pot trezi după o oră, dar știu persoane pentru care un power nap le încarcă bateriile să poată continua lucrul mai departe. Totodată e de preferat ca să fie o canapea fixă și nu o canapea extensibilă pentru a nu prinde obicei de a dormi un somn sănătos în birou.

Foarte important este ca să nu creezi un obicei din a lucra efectiv de pe canapea ci maxim să stai să vizionezi un video pentru research sau să rezolvi ceva taskuri de pe telefon precum un apel, un mesaj sau o postare. Lucrul de pe canapea nu aduce productivitate și în Feng Shui este cunoscut faptul că dacă lucrezi de pe canapea vei alunga energiile pozitive necesare pentru muncă.

Canapea fixă Chesterfield Como Velvet

Canapea fixă Chesterfield Como Velvet
Canapea fixă Chesterfield Como Velvet

Canapea Rome Velvet

Canapea verde Rome Velvet
Canapea verde Rome Velvet

Canapea Cosmopolitan Design Vienna

Canapea fixă Cosmopolitan Design Vienna
Canapea fixă Cosmopolitan Design Vienna

Vezi și articolul: Cele mai bune canapele fixe


Canapea colțar din piele naturală Mesonica Musso
Canapea colțar din piele naturală Mesonica Musso

Vezi și articolul: Cele mai bune canapele din piele naturală


5. Lumina

Veioze de birou
Veioze de birou

Lumină naturală trebuie să intre din abundență în spațiu de birou de acasă pentru a avea o energie cât mai pozitivă în timpul de lucru. Dar dacă biroul de acasă nu primește foarte multă lumină naturală sau dacă lucrezi după apunerea soarelui, ai nevoie de o veioză de birou sau de un lampadar. Întunericul este asociat cu somnul și corpul va trage spre lene sau procrastinare, de aceea este neapărat să te folosești cât mai mult de lumină în biroul de acasă, fie ea naturală sau artificială.


6. Decorațiuni

Decorațiunile din camera de lucru de acasă transformă acest spațiu într-unul personalizat și schimbă energia locului. Nu trebuie încărcat cu prea multe lucruri însă poți opta pentru o fotografie de familie, un ceas pe perete, o statuetă drăguță, ori un poster motivațional cu citate inspiraționale. De asemenea poți aduce o plantă în biroul de acasă pentru a atrage energii pozitive. Astfel totul este Feng Shui în biroul tău de acasă și vei atrage pozitivitate și productivitate pentru lucru.


Trăiește ZEN!

Ovidiu

Sunt blogger part-time pasionat de shopping online. Am experiență vastă în vânzări și acest lucru mă face să cred ca am devenit un bun cumpărător. Explorez magazinele online pentru a putea găsi cele mai bune produse și cele mai avantajoase oferte.

View all posts by Ovidiu →