15 Sfaturi și trucuri Feng Shui pentru casă 2024

Sfaturi și trucuri Feng Shui pentru casă

Cum să amenajezi locuința Feng Shui pentru a avea armonie în casă? 15 Sfaturi și trucuri Feng Shui utile și ușor de pus în practică pentru casă și apartament în 2024.

Feng Shui este o artă străveche Chineză, care se traduce prin amenajarea casei în așa fel încât să creezi un sentiment de bunăstare și echilibru. Feng Shui-ul se ocupă de armonizarea energiilor din mediul înconjurător, în special în case și spații interioare. Trebuie să cunoști câteva sfaturi și trucuri simple din arta Feng Shui prin care îți poți îmbunătăți rapid energiile din casă. Scopul final al Feng Shui-ului este să creeze un mediu care să sprijine sănătatea, fericirea, succesul și relațiile pozitive pentru cei care locuiesc într-o anumită casă sau spațiu.

Feng Shui se referă la interacțiunea subconștientă dintre energiile planetare și cele mentale

Stefan Emunds

1. Feng Shui sufragerie: Așează canapeaua cu spatele la un perete dar nu la fereastră și nu lăsa loc liber după canapea

Feng Shui sufragerie
Feng Shui sufragerie

Canapeaua este cea mai importantă piesă de mobilier din casă și trebuie să fie așezată în poziția de comandă. Canapeaua trebuie să fie poziționată cu spatele la un perete și când stai pe ea trebuie să poți vedea ușa de la intrare, dar fără să fie pe aceeași direcție. De asemenea nu poziționa canapeaua cu spatele la fereastră pentru că va împiedica fluxul de energie.

Dacă lași loc liber în spatele canapelei, se spune că există posibilitatea de a atrage oameni în viața ta care vor să-ți facă rău. Dacă nu ai posibilitatea de a așeza canapeaua la perete, poți pune în spatele acesteia o piesă de mobilier solidă care să fie la o înălțime similară cu canapeaua.

Dacă poziționezi două canapele față în față, acest lucru poate genera un conflict. Aranjează-le într-o poziție neutră sau pune o măsuță intre ele. Pentru a avea un flux pozitiv de energie în sufragerie, aranjează mobila din living în formă de „U” dacă ai posibilitatea.

Vezi și articolul: Cele mai frumoase canapele fixe

Vezi și articolul: Cele mai frumoase colțare (canapele de colț)

2. Pune pe măsuța din sufragerie un bol cu cristale, pietre prețioase și monede pentru a atrage belșugul în casă

Feng Shui casă: Cristale, pietre prețioase și monede
Feng Shui casă: Cristale, pietre prețioase și monede

În cultura Feng Shui, obiecte precum cristalele, pietrele prețioase și monedele sunt simboluri ale bogăției și al prosperității. Pune pe măsuța de cafea din sufragerie un bol cu aceste obiecte pentru a atrage energii pozitive de bani și mai multe oportunități de a aduce belșug în casă. Chiar dacă nu ai posibilitatea de a pune cristale sau pietre prețioase adevărate, le poți înlocui cu imitații de cristale sau pietre colorate auriu. Din moment ce intenția și simbolismul sunt prezente, energiile prosperității vor fi atrase în casa ta.

3. Holul de la intrare în casă trebuie să nu fie aglomerat și ușa de la intrare trebuie să fie la vedere din toate unghiurile

Feng Shui holul de la intrare în casă
Feng Shui holul de la intrare în casă

Pentru a avea Feng Shui încă de la primul pas în casă, holul de la intrare trebuie să fie aranjat și ordonat. Nu ține foarte multe lucruri inutile la intrare pentru a nu strica armonia. Alege o mobilă de hol bine organizată și compartimentată pentru a evita dezordinea. Ușa de la intrare trebuie să poată fi văzută din toate unghiurile casei deoarece în subconștient oamenii au tendința de a deveni anxioși dacă nu pot vedea ușa. Instinctual trebuie să vedem ușa din orice loc am sta în sufragerie pentru a nu fi surprinși dacă vine un intrus ori să putem ieși imediat din casă în caz de pericol.

4. Ține patul departe de fereastră și nu dormi cu picioarele spre ușă sunt regulile Feng Shui în dormitor

Feng Shui în dormitor
Feng Shui în dormitor

Nu trebuie să dormi niciodată cu capul sub o fereastră. În Feng Shui este mai mult o regulă decât un sfat. Mobila de dormitor este foarte important cum este aranjată deoarece acesta este locul unde ne odihnim și ne refacem. Patul trebuie să fie așezat cu capul la un perete solid care nu are uși pe nicio parte, pentru că mintea și corpul au nevoie de sprijin. Totodată ușa dormitorului trebuie să poată fi văzută din pat, dar să nu dormi cu picioarele spre ușă.

În dormitor, încearcă pe cât posibil să nu ai niciun dispozitiv electronic, pentru că îți absoarbe toată energia. Televizorul este cel mai mare consumator de energie pozitivă și îți va dezechilibra liniștea. Umple dormitorul cu materiale confortabile cu nuanțe de verde și albastru și folosește așternuturi în culori pastelate care inspiră liniște și odihnă. Nu depozita lucruri sub pat pentru a lăsa energiile pozitive să circule.

5. Pentru Feng Shui în bucătărie, aceasta trebuie să fie curată și totul trebuie să funcționeze, în special cuptorul

Feng Shui în bucătărie
Feng Shui în bucătărie

În Feng Shui, bucătăria este o încăpere foarte importantă ce reprezintă prosperitatea, belșugul și bogăția. Așadar mobila de bucătărie și aparatura electrocasnică trebuie să fie curate, ordonate și perfect funcționale. Aruncă orice este stricat sau expirat din frigider și repară orice are vreo defecțiune. Cuptorul este cel mai important element și este necesar să fie funcțional și curat în permanență.

6. Păstrează baia curată pentru un Feng Shui bun și ține închise ușa de la baie și capacul de la toaletă

Feng Shui în baie
Feng Shui în baie

În Feng Shui, baia este predominantă de elementul apă și simbolizează scurgerea bogăției. Păstrează baia ordonată și curată mereu, în special oglinda pentru a te vedea cu claritate. Alege o mobilă de baie bine compartimentată pentru a organiza cât mai eficient produsele de curățenie și de îngrijire personală astfel încât să eviți dezordinea. Baia este un loc de odihnă și recuperare, asemănător cu un spa. Ușa de la baie trebuie să fie mereu închisă, la fel și capacul de la toaletă, pentru a nu risipi energiile pozitive. Pune o plantă în baie pentru a echilibra energiile.

7. Delimitează spațiul de lucru cu cel de odihnă pentru un Feng Shui cu energie pozitivă

Feng Shui în spațiul de lucru
Feng Shui în spațiul de lucru

De când a devenit mult mai populară munca de acasă mulți ar putea fi tentați să lucreze de la laptop, din pat sau de pe canapea. Acest lucru este împotriva regulilor Feng Shui, îți va distorsiona perspectiva și îți va distruge liniștea. Dacă dorești să atragi și să menții o energie pozitivă la lucru amenajează un colț special pentru muncă sau chiar o cameră dacă ai posibilitatea.

Spațiul de lucru trebuie să fie curat și ordonat. Lucrează de la birou și stai pe un scaun de birou confortabil pentru a putea avea productivitate în timpul de muncă. Amenajarea biroului de acasă poate fi făcut cu câteva lucruri personale sau cu o plantă mică pentru a revigora locul și pentru a te ajuta să fii productiv. Pentru a avea o poziție de putere și pentru a crește productivitatea, așează biroul cu fața spre ușă.

Vezi și articolul: Cele mai bune birouri reglabile pe înălțime

8. Pentru a avea Feng Shui in casă, amenajeaz-o cu piese noi de mobilier care au colțuri rotunjite

Feng Shui mobilier
Feng Shui mobilier

Piesele de mobilier care au colțuri ascuțite pot împiedica fluxul de energie pozitivă dintr-o cameră. Colțurile ascuțite pot fi o amenințare de a te tăia și creează un sentiment de nesiguranță. Folosește mese de living și taburete cu forme ovale sau rotunde pentru a menține spațiul deschis. Plantele în ghivece pot fi, de asemenea, adăugate pentru a masca marginile de mobilier ascuțite și pentru a masca energia negativă.

Nu aduceți mobilier vechi în camera de zi. Va aduce în spațiu energia reziduală a foștilor proprietari. Antichitățile de familie ar trebui folosite cu prudență tocmai din acest motiv.

Vezi și articolul: Cele mai bune canapele din piele naturală

9. Amenajează pereții casei cu tablouri și fotografii care inspiră energii Feng Shui pozitive

Feng Shui tablouri și fotografii
Feng Shui tablouri și fotografii

Pentru a atrage o energie pozitivă în casă, amenajează casa cu tablouri care înfățișează flori, animale și peisaje. Evită cu orice preț tablouri și elemente decorative care inspiră emoții negative. Citatele inspiraționale sunt binevenite doar în spațiul de lucru. Tablourile și fotografiile nu trebuie să fie poziționate pe aceeași linie pentru că va crea energii negative.

10. Ceasul pus cu fața la fereastră îmbunătățește energia Feng Shui și oglinzile aduc energie pozitivă dacă sunt amplasate pe Est, Sud-Est sau Nord

Feng Shui oglindă și ceas
Feng Shui oglindă și ceas

În Feng Shui, mișcarea ritmică a ceasului îți poate îmbunătăți energia și alungă spiritele rele. Pentru a crea această energie bună în casă, amplasează ceasul la nivelul ochilor pe un perete lângă o ușă sau cu fața la o fereastră.

Oglinzile trebuie să fie așezate cu mare grijă pentru că ele aduc maximul de energie pozitivă dacă sunt amplasate pe Est, Sud-Est sau Nord. Nu trebuie așezate în spatele canapelei și nici cu fața la fereastră.

Vezi și articolul: Cele mai bune fotolii

11. Aduceți natura în sufragerie pentru a beneficia la maxim de Feng Shui în casă

Feng Shui natură și plante
Feng Shui natură și plante

Plantele și florile sunt cea mai eficientă cale pentru a beneficia la maxim de Feng Shui. Nu este neapărat nevoie să faci o seră, dar plantele pot să umple într-un mod eficient spațiile goale sau nefolosite. Armonia dintre om și natură este o temă recurentă în filozofie și Feng Shui.

Plantele și florile nu sunt recomandate să fie puse în dormitor. Dar cel mai important, sa nu aduci niciodată plante sau flori uscate în sufragerie. Plantele moarte aduc o energie negativă și nu vrei să aduci o așa energie într-un spațiu de living.

12. Evită dezordinea, aglomerarea cu lucruri inutile și repară tot ce este stricat pentru a îmbunătăți Feng Shui-ul în casă.

Feng Shui curățenie și ordine
Feng Shui curățenie și ordine

Este în natura omului să adune lucruri în casă pe principiul „nu se știe când voi avea nevoie”. Astfel ne vom înconjura de lucruri inutile și cel mai probabil vei avea o casă foarte aglomerată. Dezordinea și aglomerația sunt ca un dușman pentru Feng Shui și întrerup energiile pozitive. Scapă de tot ce nu folosești, haine pe care nu le-ai mai purtat de ani de zile și toate lucrurile inutile din casă. Întrucât ne atașăm de obiecte poate că va fi un lucru dificil de făcut, dar vei simți o eliberare după ce faci ordine!

Menține ordinea și curățenia în casă pentru a da voie energiilor pozitive să circule. Nu lăsa obiecte nefolosite în cale și pune-le la locul lor. De asemenea, repară tot ce este stricat sau nu funcționează prin casă. Poate că este o ușă care scârțâie, o draperie care atârnă sau un sertar care nu se închide. Aceste lucruri stricate aduc energii negative în casă și repararea lor vor face ca energiile pozitive să circule din nou.

Vezi și articolul: Idei de amenajare living

13. Lasă lumina și aerul să intre în casă pentru un Feng Shui bun

Feng Shui lumină și aerisit
Feng Shui lumină și aerisit

Profită de lumina naturală de afară pe timp de zi și nu trage draperiile. Pe timp de noapte folosește-te cât poți de o lumină cât de cât puternică, pentru că luminile slabe limitează starea de bine. Lumina este o energie yang care îmbunătățește sănătatea și vitalitatea. O casă luminoasă are implicit un Feng Shui foarte bun.

Deschide ferestrele ori de câte ori ai posibilitatea și lasă aerul să intre în casă. Aerul curat ajută să elimini energiile negative din casă și lasă energiile pozitive să intre.

Vezi și articolul: Cele mai bune canapele Chesterfield

14. Folosește spectrul de culori pentru un impact considerabil în Feng Shui

Feng Shui culori
Feng Shui culori

Culorile sunt foarte importante pentru decorarea casei și au un impact considerabil în privința energiilor din casă. Nu există reguli stricte de a folosi culorile dar fiecare au o simbolistică și un raport cu elementele naturii. Așa că nu te limita la o singură culoare în decorarea casei și lasă-ți imaginația să creeze un spațiu armonios. Folosește culorile pentru a crea un echilibru vizual și pentru a înveseli camera.

15. Integrează cele 5 elemente din Feng Shui pentru a aduce echilibrul în casă: lemn, apă, foc, pământ și metal

Feng Shui 5 elemente
Feng Shui 5 elemente

Lemnul inspiră creativitate și dezvoltare. Folosește flori, plante și mobilă din lemn pentru a incorpora acest element în casă. Folosirea elementelor din lemn într-o casă promovează puterea, flexibilitatea și simbolizează regenerarea. Albastru și verde sunt culorile asociate elementului lemn.

Apa alimentează spiritualitatea și pacea. Folosește acvarii sau fântâni arteziene pentru a atrage înțelepciunea și profunzimea. Culorile asociate elementului apă sunt negru și albastru închis.

Focul reprezintă pasiunea și autoritatea. Șemineele și lumânările sunt perfecte pentru a rupe monotonia dintr-o încăpere. Culorile roz și roșu simbolizează elementul foc.

Pământul este elementul care inspiră echilibru și stabilitate. Te poți folosi de ghivece de ceramică sau tablouri cu peisaje pentru a integra elementul pământ. Culorile asociate pământului sunt maro, bej și galben.

Metalul este elementul care reprezintă claritatea și logica. Culorile asociate metalului sunt alb, gri și auriu. Pe lângă piese de mobilier cu inserții metalice, poți integra acest element cu decorațiuni precum boluri, sfeșnice sau sculpturi.

Trăiește Zen!

Ovidiu

Sunt blogger part-time pasionat de shopping online. Am experiență vastă în vânzări și acest lucru mă face să cred ca am devenit un bun cumpărător. Explorez magazinele online pentru a putea găsi cele mai bune produse și cele mai avantajoase oferte.

View all posts by Ovidiu →