TOP 6 cele mai bune pompe de căldură în 2023

TOP cele mai bune pompe de caldură

Care este cea mai bună pompă de căldură pentru încălzirea locuinței acum? Află din TOP 6 cele mai bune pompe de căldură în 2023 cu păreri, recenzii și recomandări.

Pompele de căldură sunt o soluție eficientă pentru a încălzi sau pentru a răci locuința și devin din ce în ce mai populare. Acestea sunt totodată potrivite pentru a putea avea în permanență apă caldă menajeră. Pompele de căldură funcționează cu alimentare electrică și sunt ideale pentru locuințele fără acces la gaze naturale sau pentru cei care nu vor să fie dependenți de sursa de gaze. Acestea produc o căldură mai mare comparativ cu alte tipuri de centrale termice. Totodată sunt mai economice din punct de vedere al costurilor cu energia consumată și pot ajuta considerabil la reducerea emisiilor de carbon.

Pompele de căldură aer-apă sunt cele mai răspândite variante și folosesc energia aerului de la exterior pentru a încălzi sau răci pe cel din interior. Pompele de căldură aer-apă au principiu de funcționare similar cu un aparat de aer condiționat. Sunt eficiente inclusiv la temperaturi exterioare negative. Pompele de căldură de tip split transportă aerul de afară la unitatea din interior din care pornesc conductele pentru încălzire în calorifere sau pardoseală și pentru apă caldă. Pompele de căldură de tip monobloc au doar o singură unitate montată la exterior. Acestea sunt mai economice din punct de vedere al costului inițial de achiziție, te scutesc de unitatea din interior, însa sunt puțin mai slabe ca eficiență și pot fi folosite pentru apă caldă racordate la un boiler extern.

Pompele de căldură aer-aer sunt practic aparate condiționate obișnuite care produc aer cald în interior. Pompele de căldură sol-apă și pompele de căldură apă-apă (geotermale) folosesc temperatura pământului pentru a încălzi locuința. Acestea din urmă reprezintă o muncă suplimentară pentru efectuarea săpăturilor sau forajelor. În același timp au o eficiență crescută pentru menținerea locuinței la o temperatură interioară optimă. Per total, investiția într-o pompă de căldură este o investiție care merită din plin pentru toate avantajele oferite din punct de vedere al costurilor reduse de energie consumată și al performanțelor ridicate pe care le furnizează.

TOP 6 cele mai bune pompe de căldură în 2023

Alege o pomă de căldură de calitate pentru a-ți asigura confortul termic la tine acasă. Sunt o achiziție importantă pentru locuința ta și este necesar să investești cu cap într-o pompă de calitate care să-ți ofere tot ce ai nevoie. Alege pompa de căldură cea mai potrivită cu nevoile tale și cel mai important pe cea care se încadrează perfect în bugetul tău.

1. Cea mai bună pompă de căldură în general: Pompă de căldură aer-apă Ariston Nimbus Compact

Pompă de căldură aer-apă Ariston Nimbus Compact
Pompă de căldură aer-apă Ariston Nimbus Compact

Pompa de căldură aer-apă Ariston Nimbus Compact este în general cea mai bună alegere pe care o poți face din oferta de pe piață. Este o pompă de căldură de o calitate de top care oferă un randament foarte eficient la climatizarea locuinței și la producerea apei calde. Sistemul de climatizare este foarte performant și îți asigură confortul termic în locuința ta. Pompa de căldură este o soluție ideală pentru satisface toate nevoile și cerințele pentru a avea un mediu optim de trai.

Pompa de căldură Ariston este disponibilă într-o gamă variata de putere și poți alege variante cu 5 kW, 8 kW, 12 kW și 15 kW. Ai parte de un produs modern de la un specialist în confortul termic. Are o clasă energetică A+++ și un coeficient de performanță COP 5.1. Asta se traduce în consum mic de energie și totodată într-un randament crescut la producerea căldurii. Se instalează ușor, se întreține simplu și se operează faci. În plus poți să monitorizezi tot sistemul de la distanță datorită funcțiilor sale smart. Este o alegere care se va ridica la nivelul așteptărilor tale și achiziția te va încânta pe deplin.


2. Pompă de căldură alegere excelentă: Pompă de căldură aer-apă Hitachi Yutaki S

Pompă de căldură aer-apă Hitachi Yutaki S
Pompă de căldură aer-apă Hitachi Yutaki S

Pompa de căldură aer-apă Hitachi Yutaki S este o soluție excelentă pentru climatizarea locuinței. Este o pompă de căldură de calitate cu performante impresionante. Pompa de căldură este pregătită să încălzească, să răcească și să furnizeze apa caldă menajeră. Este ideală pentru orice locuință deoarece oferă un randament ridicat și totodată o eficiență din punct de vedere energetic.

Pompa de căldură Hitachi este disponibilă în diferite variante de putere cuprinse între 6 și 24 kW și are clasă energetică A+++. Datorită faptului că folosește energia aerului care este regenerabilă, pompa de căldură este ideală pentru facturi mici la energie și la reducerea amprentei de carbon. Controlul de pe panoul LCD este comod și totodată ai posibilitatea de a monitoriza sistemul direct din aplicația de pe telefon. Este o alegere de calitate care îndeplinește și cele mai exigente așteptări.


3. Pompă de căldură alegere foarte bună: Pompă de căldură aer-apă Daikin Altherma 3

Pompă de căldură aer-apă Daikin Altherma 3
Pompă de căldură aer-apă Daikin Altherma 3

Pompa de căldură aer-apă Daikin Altherma 3 este o alegere foarte bună ca soluție pentru climatizare și pentru furnizarea de apă caldă menajeră. Este o pompă de căldură realizată de un producător cu renume în industria climatizării. Este de calitate, are performanțe de top și satisface orice nevoie. Are clasă energetică A+++, putere 8 kW și control inteligent din telefon, tabletă sau comenzi vocale. Pompa de căldură este o investiție care merită din plin pentru a încălzi și răci locuința.


4. Pompă de căldură variantă bună: Pompă de căldură aer-apă Samsung Climate Hub TDM Plus

Pompă de căldură aer-apă Samsung Climate Hub TDM Plus
Pompă de căldură aer-apă Samsung Climate Hub TDM Plus

Pompa de căldură aer-apă Samsung Climate Hub TDM Plus este o variantă bună pe care o poți lua în calcul. Este o pompă de căldură de calitate care îți asigură un mediu optim și confortabil în locuința ta. Pompa de căldură încălzește, răcește și furnizează apa caldă menajeră produsă de un brand cu renume. Are clasă energetică A+++, este disponibilă cu puteri variate precum 9, 12 și 16 kW și are boiler cu capacitate 260 L. Este o alegere care merită din plin din toate aspectele.


5. Pompa de căldură cu cel mai bun raport calitate-preț: Pompă de căldură aer-apă Gree Versati III

Pompă de căldură aer-apă Gree Versati III
Pompă de căldură aer-apă Gree Versati III

Pompa de căldură aer-apă Gree Versati III este o alegere convenabilă din punct de vedere al raportului calitate-preț foarte bun. Este o pompă de căldură care oferă tot ce ai nevoie pentru încălzire și răcire, la un preț de achiziție avantajos față de brandurile de top. Este o soluție optimă inclusiv pentru a genera apă caldă menajeră prin adăugarea unui rezervor de apă. Are motor inverter cu puteri cuprinse între 8, 12, 14 și 16 kW. Sistemul se instalează foarte ușor și totodată este simplu de utilizat. Poate fi controlat inclusiv din telefon de la distanță prin aplicația dedicată. Este o alegere care te va mulțumi din toate punctele de vedere.


6. Cea mai ieftină și bună pompă de căldură: Pompă de căldură aer-apă Hyundai

Pompă de căldură aer-apă Hyundai
Pompă de căldură aer-apă Hyundai

Pompa de căldură aer-apă Hyundai este o alegere foarte bună de buget. Este o pompă de căldură ieftină și bună care face o treabă remarcabilă. Sistemul are motor inverter de calitate, funcționează silențios și are performanțe înalte. Puterile disponibile ale pompei de căldură sunt de 6, 8 și 10 kW, iar clasa energetică este A+++. În plus funcțiile smart îți oferă posibilitatea de a controla pompa de la distanță din telefon sau tabletă. Este o alegere de buget care îți îndeplinește toate nevoile și nu te va dezamăgi niciun pic.


7. Recomandare bonus: Pompă de căldură apă-apă/sol-apă Termocasa

Pompă de căldură apă-apă/sol-apă Termocasa
Pompă de căldură apă-apă/sol-apă Termocasa

Pompa de căldură apă-apă/sol-apă Termocasa este o soluție alternativă foarte viabilă pentru climatizarea locuinței. Are performanțe excelente deoarece folosește apa din sol care are o temperatură constantă. Are un consum energetic optim care asigură facturi mici, iar clasa energetică este A++++. Puterea pompei de căldură este de 8, 12, 18 sau 22 kW, în funcție de nevoile tale. Singurul inconvenient este că trebuie să realizezi foraje și acest lucru ține foarte mult de disponibilitatea terenului din jurul casei. Totodată unitatea interioară ocupă spațiu și este necesară instalarea într-o cameră tehnică dedicată. Din punct de vedere al rezultatelor este o alegere impecabilă care îți aduce toate satisfacțiile din punct de vedere al confortului termic.


Trăiește Zen!

Image by Freepik

Ovidiu

Sunt blogger part-time pasionat de shopping online. Am experiență vastă în vânzări și acest lucru mă face să cred ca am devenit un bun cumpărător. Explorez magazinele online pentru a putea găsi cele mai bune produse și cele mai avantajoase oferte.

View all posts by Ovidiu →